Майже 200 людей подали заявки на навчання в Автошколах для людей з інвалідністю

clock
07.07.2024 10:00

Про це заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко повідомила у першу річницю створення автошкіл.

За словами Катерини Павліченко, третина тих, хто виявив бажання навчатися в Автошколах для людей з інвалідністю, - військові. 80 людей успішно склали іспити та вже керують автомобілями. 

Також заступниця Мініста внутрішніх справ України у сюжеті телеканалу «Ми - Україна» для Національного телемарафону «Єдині Новини» розповіла про процес та умови навчання. 

«В Україні функціонує 7 таких автошкіл на базі вищих навчальних закладів системи МВС. Деякі із закладів мають можливість забезпечити слухачів проживанням, оскільки вони приїжджають з різних регіонів країни».

Військовий Кирило Чепеленко, який отримав поранення під час російсько-української війни, саме відвідує практичні заняття. Чоловік розповідає, що важелі у автомобілі зручні та практичні. Це полегшує керування транспортом. 

Адміністратор територіального сервісного центру МВС Роман Журков продемонстрував автомобіль, на якому слухачі складають практичний іспит. Він обладнаний додатковими важелями, педалями, мультимедійним джойстиком. Він забезпечує керування усією електронікою автомобіля.

Автошколи для людей з інвалідністю відкили рік тому у межах проєкту «Без бар’єрів», започаткованого Першою леді України Оленою Зеленською. 6 липня 2023 року вона взяла участь у презентації проєкту.  

6 липня 2023 року. Фото: Офіс Президента України

Детальніше – дивіться в сюжеті телеканалу «Ми - Україна».

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали