У Запоріжжі викрили на хабарі посадовця міської ради, який вимагав гроші за рекламу

clock
12.01.2024 19:40

49-річний посадовець вимагав 50 000 гривень від суб’єктів господарської діяльності за погодження та видачу дозвільних документів на розміщення зовнішньої реклами в обласному центрі.

Вчора, 11 січня, правоохоронці затримали фігуранта під час одержання від громадянина чергової частини визначеної суми за «вирішення питання». Загалом задокументовано отримання ним неправомірної вигоди в сумі 31 000 гривень.

Цього ж дня поліцейські провели низку обшуків за місцями роботи та мешкання зловмисника. У результаті заходів виявили та вилучили 2000 гривень та 500 доларів США, п’ять мобільних телефонів, комп’ютерну техніку, блокнот з чорновими записами, документацію. Все вилучене направлено на експертні дослідження.

Посадовця затримали на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. На цей час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Національна поліція України

Схожі матеріали