У закладах освіти системи МВС відбулись випуски офіцерів служби освітньої безпеки

clock
07.10.2024 12:00

Понад 200 інспекторів служби освітньої безпеки після завершення спеціалізованого навчання у Львові, Києві, Одесі та Дніпрі поповнили лави поліцейських, які дбають про безпеку у школах.

Проєкт «Служба освітньої безпеки», покликаний створити безпечні умови навчання для школярів у часи повномасштабної війни та після її завершення, вже успішно працює по всій країні.

Під час перебування у закладі освіти офіцери СОБ виконують не лише правоохоронну, але й просвітницьку функцію, вони є наставниками для учнів, займаються їхнім національно-патріотичним вихованням.

«Особлива увага під час навчання офіцерів СОБ надається вивченню вікових особливостей розвитку дітей шкільного віку. Також надзвичайно важливою є  ефективна комунікація зі школярами, адже поліцейські мають допомагати їм у вирішенні конфліктних ситуацій, які виникають в школі чи поза нею», - зазначила начальниця Управління організації служби освітньої безпеки Надія Ситник.

Нагадаємо, нещодавно під час включення в етер Національного телемарафону «Єдині новини» Надія Ситник розповіла, що інспектори СОБ та рятувальники з початку навчального року провели понад 13 тисяч безпекових занять в школах.

Національна поліція України

Схожі матеріали