Надія Ситник: Інспектори СОБ та рятувальники з початку навчального року провели понад 13 тисяч безпекових занять в школах

clock
03.10.2024 15:10

Про це повідомила начальниця Управління організації Служби освітньої безпеки Національної поліції України Надія Ситник в етері Національного телемарафону «Єдині новини».

Наразі інспектори Служби освітньої безпеки працюють у понад 750 школах по всій Україні.

«З початку навчального року наші інспектори СОБ, окрім координації пропускного режиму та патрулювання територій закладів освіти, разом із спіробітниками ДСНС провели 1300 занять із відпрацювання алгоритмів дій у випадку повітряних тривог та інших  надзвичайних ситуацій. Також вони організували понад 13 тисяч безпекових занять із правил дорожнього руху, кібербезпеки, запобігання булінгу. Більше 1,5 тисячі зустрічів було проведено із батьками школярів. Плідна робота наших інспекторів триває», - зазначила Надія Ситник.

Вона зауважила, що інспектори СОБ, щоби попередити правопорушення, не тільки працюють з учнями та їхніми батьками, але й тісно співпрацюють із адміністраціями та викладацькими колективами закладів освіти. 

Також Надія Ситник розповіла про випадки, які  сталися у цьому навчальному році на території шкіл, і на які інспектори СОБ відповідно і вчасно зреагували - це виявлення особи у розшуку за вчинення злочинів, загоряння пустиря біля стадіону, надання домедичної допомоги, запобігання конфліктів та булінгу тощо. 

Надія Ситник повідомила, що наразі продовжується конкурсний відбір нових інспекторів СОБ в 16 областях України. Для цього до 9 жовтня необхідно подати анкету на сайті Національної поліції України. Після відбору кандидатів для майбутніх інспекторів СОБ буде організоване навчання. 

Основні вимоги до кандидатів:

  • Громадянство України.
  • Вища освіта.
  • Вільне володіння українською мовою, що засвідчується державним сертифікатом про рівень володіння державною мовою.
  • Знання Конституції України, Законів України «Про Національну поліцію» та «Про запобігання корупції», Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Конкурс триває включно до 8 листопада 2024 року.

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали