Контраст
Шрифт

У вишах МВС підбили підсумки Освітнього марафону в рамках Всесвітньої акції «16 днів проти насильства»

clock
13.12.2022 17:34

Сьогодні в одному з навчальних закладів системи МВС відбулась завершальна лекція Освітнього марафону у рамках Всесвітньої акції «16 днів проти насильства». Захід відкрила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко, а з лекцією до курсантів та студентів виступили Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець та Уповноважена в справах Європейського суду з прав людини Міністерства юстиції України Маргарита Сокоренко.

Цьогоріч МВС зробило акцент саме на нашій молоді та освіті. Лекції з питань захисту прав людини в Україні прослухали  майже три тисячі майбутніх правоохоронців, рятувальників та юристів, з 13 вишів МВС. 

«Сьогодні добігає кінця один із масштабних заходів цього року— Освітній марафон у рамках Всесвітньої акції «16 днів проти насильства». Упродовж двох тижнів у понад десяти вишах системи МВС ми провели заходи, на яких обговорили дійсно важливі питання у сфері протидії будь-яким проявам насильства в Україні. До заходу долучилося чимало спікерів у тому числі й керівники та представники органів державної влади, місцевого самоврядування та багато інших спеціалістів у цій сфері. Тож хочу їм подякувати за приділений час та увагу до однієї із важливих тем сьогодення», — зазначила Катерина Павліченко.

Своєю чергою Уповноважений Верховної Ради України з прав людини провів для слухачів лекцію на тему «Права і свободи людини — найвища суспільна цінність. Парламентський контроль за додержанням конституційних прав і свобод в умовах війни». Дмитро Лубінець  зазначив, що в Україні така ініціатива відбулась вперше.

«Права і свободи людини — найвища суспільна цінність. У системі нашої держави є багато управлінь і органів, які відповідають за захист прав людини або за превенцію, щоб такі права не порушувались. Наша інституція на сьогодні виконує роль медіатора між громадянами та державою. Водночас хочу зазначити, що Національна поліція відіграє найбільшу роль, адже працівники щоденно стикаються із порушенням таких прав і захищають їх. Сподіваюся, що саме така молодь, як ви змінить майбутнє України на краще!», - наголосив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

Також із короткою лекцією виступила Уповноважена в справах Європейського суду з прав людини Міністерства юстиції України Маргарита Сокоренко.

«Сьогодні ми дуже часто бачимо порушення прав людини, особливо в злочинах рф проти України. Станом на грудень маємо 10 600 індивідуальних заяв до Європейського суду. З них понад 8000 стосуються порушень прав людини під час війни. Ще одним механізмом захисту прав є міждержавні позови, які ми активно подаємо завдяки підтримці наших держав-партнерів і маємо вже перші результати на користь України».

Упродовж двох тижнів освітнього марафону у рамках Всесвітньої акції «16 днів проти насильства», проходили лекції про інструменти боротьби з домашнім та гендерно зумовленим насильством в Україні; торгівлю людьми в умовах збройної агресії рф проти України; створення безбар’єрного середовища в нашій країні та ін.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність