У системі відеомоніторингу стану публічної безпеки запровадять єдині технічні та функціональні вимоги до відеоспостереження

clock
21.02.2024 20:45

На цьому наголосив заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко під час включення в етер телемарафону «Єдині новини».

«У першу чергу, я хочу зауважити, що система відеонагляду вже запроваджена і діє. А законопроєкт, зареєстрований у Верховній Раді, покликаний створити і впровадити єдині технічні та функціональні вимоги до побудови систем відеоспостереження і відеомоніторингу. Крім того, він покликаний забезпечити єдині правила інформаційного обміну між всіма суб'єктами, які будуть отримувати доступ до вказаних систем та інформації. Також буде врегульовано контроль за доступом до такої інформації», - сказав заступник Міністра.

Леонід Тимченко зазначив, що проєкт закону «Про Єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки» унеможливить використання в містах камер відеоспостереження з програмним продуктом країни-агресора та врегулює технічні вимоги:

«Цей законопроєкт - це те, чого не вистачало для того, щоб процес був унормований, а порядок був єдиний для всіх, хто використовує камери відеомоніторингу не тільки для фіксації, а також і для подальшого використання такої інформації».

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали