Контраст
Шрифт

У МВС обговорили співпрацю з ПРООН в Україні

clock
28.09.2022 18:10

Сьогодні, 28 вересня, заступниця міністра внутрішніх справ Мері Акопян зустрілася з заступником директора Регіонального бюро ПРООН у справах Європи та СНД Мариною Уолтер, аби проаналізувати стан співробітництва. Зокрема учасники обговорили найбільш пріоритетні напрями – гуманітарне розмінування та психологічна підтримка працівників МВС, членів їх сімей та населення. 

Мері Акопян повідомила, що на сьогодні площа території України, ураженої негативним впливом бойових дій, становить близько 180 тис. кв. м, а питання безпеки на цих територіях – пріоритетне не тільки для МВС, а й для усієї держави загалом: 
 
«З 24 лютого ДСНС проведено колосальну роботу, виявлено та знешкоджено понад 200 тисяч вибухонебезпечних пристроїв на площі понад 700 кв. км. І ми вдячні ПРООН за надану допомогу нашим підрозділам за цим напрямом. Завдяки дії проекту міжнародної технічної допомоги маємо на меті зменшення впливу вибухотехнічних предметів на населення, яке постраждало від наслідків війни, та суб’єктів, залучених до гуманітарної діяльності в Україні». 

Також заступниця міністра внутрішніх справ звернулася з пропозицією підтримати пілотний проєкт МВС з психологічної підтримки працівників системи, членів їх сімей та населення, які зазнали впливу психотравматуючих подій, отриманих після повномасштабного вторгнення військ рф на території України. Наразі готується технічне завдання проекту. 
 
Заступниця директора Регіонального бюро ПРООН у справах Європи та СНД Марина Уолтер погодилася з важливістю питання щодо розмінування деокупованих територій, а також відзначила стійкість та здатність української влади професійно керувати робочими процесами в умовах війни: 

«Україну не варто порівнювати з іншими країнами, бо її ситуація відрізняється від усього, що відбувається у світі. Втім, ми готові допомагати країні не тільки подолати труднощі, а й підтримувати у її розвитку. Адже ключовим напрямком розвитку країн та роботи ПРООН - це досягнення цілей сталого розвитку».  

На завершення учасники обговорили підписання Меморандуму про взаєморозуміння між МВС та ПРООН в Україні, який наразі у процесі розробки, предметом якого стануть порушені під час зустрічі питання.  

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність