У Львові проводять тренінги для операторів лінії 102, диспетчерів та інших працівників чергових служб

clock
06.10.2022 17:17

Сьогодні стартував перший з п’яти тренінгів організований  Міністерством внутрішніх справ України спільно з Фондом ООН у галузі народонаселення України (UNFPA) для операторів лінії 102, диспетчерів та інших працівників чергових служб Національної поліції України щодо відпрацювання навичок комунікації з питань домашнього, гендерно-зумовленого насильства в умовах кризи, спричиненої збройною агресією Російської Федерації проти України.

Загалом, навчання розраховане на 125 представників та фахівців лінії 102 з усієї України, у тому числі із територій, де ведуться активні бойові дії та деокупованих територій. 

Проблема домашнього насильства під час війни не стає менш важливою, іноді навіть навпаки. Як показує світова практика, екстремальні ситуації лише загострюють проблеми людей, які до цього мали місце. Як от насильство в родинах. Через війну людям стає все важче отримати необхідну допомогу.

Люди, звертаючись до поліції, потребують швидкого вирішення проблемного питання, співчуття та емпатії і особливою категорією таких звернень є звернення щодо домашнього насильства.

При цьому, для МВС питання запобігання та протидії домашньому насильству, реагування на нього було і залишається одним із пріоритетних. 

Саме оператори лінії 102, диспетчери є першими з ким контактує особа, що потрапила у ситуацію домашнього насильства. І саме від них залежить те, наскільки своєчасно та якісно постраждалій особі буде надано необхідну допомогу. 

Відтак, тренінги спрямовані:

• на відпрацювання навичок комунікації з питань домашнього, гендерного зумовленого насильства, 

• інформування і консультування осіб, які постраждали від нього в умовах повномасштабної збройної агресією Російської Федерації проти України, 

• на формування навичок саморегуляції та запобігання професійному вигоранню.

ДМДПЛ МВС

Схожі матеріали