У Краматорську вшанували пам'ять загиблих внаслідок удару рф по вокзалу

clock
08.04.2024 10:00

Рівно два роки тому, 8 квітня 2022 року, російські війська вдарили балістичною ракетою по людях, які чекали на евакуаційний потяг. Ракета «Точка-У» з цинічним написом «діти» забрала життя 61 людини, з них 9 дітей, загалом поранень зазнала 121 особа.

Сьогодні представники Національної поліції, ДСНС України та місцева влада взяли участь у покладанні квітів до пам’ятного знаку, встановленого на місці трагедії.

Обстріл залізничного вокзалу в Краматорську є одним з найбільших злочинів росії проти мирних жителів.

Того дня ракета влучила у тимчасовий зал очікування, де перебували близько 4 тисяч мешканців східних регіонів, які намагалися врятуватись від бойових дій. Ворог застосував касетні боєприпаси, щоб завдати максимальної шкоди. Посічені осколками люди за лічені хвилини стікали кров’ю. Скрізь були фрагменти тіл, понівечені дорослі та діти.

Поліцейські та рятувальники одними з перших прийшли на порятунок постраждалим: евакуювали поранених до лікарень, розбирали завали, документували воєнний злочин.

Завдяки вчасній допомозі вдалося врятувати не одне життя. У ті дні Донеччину залишали до 8 тисяч людей на день і правоохоронці контролювали на вокзалі безпеку під час евакуацій.

Немає прощення російським вбивцям. Вічна пам'ять невинно убитим!

Національна поліція України

Схожі матеріали