У Києві під час велопробігу зібрали близько 180 тисяч гривень для ЗСУ

clock
20.08.2022 17:44

Понад п’ятсот рятувальників, поліцейських, спортсменів, родини військовополонених та просто любителів велопрогулянок взяли участь у благодійному велопробігу в підтримку ЗСУ та військовополонених Азовсталі.

Ініціювали і організували велопробіг Державна служба України з надзвичайних ситуацій в кооперації з ГО «Велодень Київ», міською владою та Патрульною поліцією.

Головна мета спортивної акції – підтримка родин військовополонених та збір коштів для ЗСУ. Учасники стартували від Київського велотреку та подолали відстань 10 кілометрів центром міста. За віком обмежень не було: наймолодшим учасником велоперегонів став 10-місячний Гордій, який брав участь у заході разом зі своїм татом. Найстарший - 64-річний Віктор із Києва.

Сума, яку вдалося зібрати, становить майже 180 тис. грн. Ці гроші використають на потреби Збройних сил України.

Подібні заходи відбулися і в інших регіонах України. Так, на Рівненщині у велопробізі за 50-ти кілометровим маршрутом брали участь майже 300 учасників. Це – рятувальники, поліцейські, військовослужбовці, нацгвардійці, працівники судової охорони, патрульної поліції, небайдужі мешканці та гості краю.

На Прикарпатті рятувальникам разом із волонтерами та учасниками благодійного велозаїзду вдалося зібрати понад 226 тисяч гривень для наших військових.

У Хмельницькому благодійний велопробіг, організований рятувальниками, зібрав понад 70 тис. грн на потреби Збройних сил.

На Волині та Житомирщині акції «FIREВЕЛОDRIVE – наближаємо перемогу України» та «Велосипедом до перемоги!» відбулися за участю рятувальників та працівників патрульної поліції.

Дякуємо усім учасникам велозабігів за активну патріотичну позицію. Разом до Перемоги!

ДСНС України

 

Схожі матеріали