Контраст
Шрифт

У Дніпрі судитимуть злочинну групу за продаж гуманітарних бронежилетів

clock
17.01.2023 18:00

Як встановили правоохоронці, захисна амуніція — бронежилети 4-го класу захисту іноземного виробництва — під виглядом гуманітарної допомоги були безоплатно передані благодійному фонду. Надалі бронежилети повинні були отримати військовослужбовці ЗСУ. Однак троє волонтерів фонду вирішили заробити та почали підшукувати канали збуту.

У червні 2022 року оперативники управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області, слідчі слідчого управління обласної поліції спільно з СБУ затримали одного з фігурантів під час спроби продати партію гуманітарної військової амуніції. В автомобілі виявили 16 бронежилетів та 520 тисяч гривень. В подальшому затриманому та двом учасникам схеми повідомили про підозру за ч. 2 та 3 ст. 27, ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт за погодженням з Дніпропетровською обласною прокуратурою стосовно трьох учасників організованої злочинної групи скеровано до суду.

За незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги може загрожувати від п’яти до семи років позбавлення волі.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність