У Дніпрі оперативники внутрішньої безпеки Нацполіції припинили діяльність наркогрупи

clock
28.10.2022 15:45

Зловмисники за кордоном закуповували сировину для виготовлення психотропів та під виглядом сувенірів провозили їх в Україну, де виготовляли метамфетамін для подальшого збуту на території Дніпропетровської області. Правоохоронці припинили незаконну діяльність злочинної групи та оголосили підозри головним фігурантам.

Оперативники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції спільно з колегами з Дніпропетровського управління ДВБ викрили злочинну групу з ознаками стійкого ієрархічного об’єднання, яка займалася розповсюдженням наркотиків на території Дніпропетровської області.

Причетним до організації наркобізнесу виявився 40-річний мешканець Дніпра, який залучив до злочинної діяльності знайомих чоловіків та жінок, віком від 29-ти до 42-х років. Спільники виготовляли  та продавали наркозалежним особам метамфетамін та марихуану з рук у рук і через закладки.

Для виробництва психотропу зловмисники використовували лікарські засоби, заборонені у вільному обігу. Медикаменти закуповували за кордоном та незаконно ввозили їх в Україну, ховаючи у сувенірах. За попередніми оцінками щомісячний оборот наркогрупи складав приблизно 10 мільйонів гривень.

Серед спільників, які за систематичну грошову винагороду не вживали заходів реагування та «покривали» протиправну діяльність групи, були двоє оперуповноважених поліції Дніпропетровщини.

За викритим фактом слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтава, розпочали кримінальне провадження за ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ст. 305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів), ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Працівники внутрішньої безпеки поліції, УСБУ в Дніпропетровській області та ДБР провели спецоперацію з ліквідації діяльності злочинної організації. За фізичної підтримки бійців відділу швидкого реагування ДВБ, роти «ТОР» Управління патрульної поліції у Дніпропетровській області та спецпризначенців «Альфа» УСБУ у фігурантів проведено 45 одночасних санкціонованих обшуків. Під час яких виявлено і вилучено рослини конопель, наркотичні засоби та психотропні речовини, обладнання для виготовлення наркотиків, вогнепальну зброю, гранати, гроші, банківські картки, оргтехніку, мобільні телефони, а також автомобілі.

Наразі сімом учасникам групи оголошено про підозру. Тривають подальші слідчі дії з метою притягнення до відповідальності їхніх спільників. Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

Схожі матеріали