Контраст
Шрифт

У деокупованих районах Харківщини відкриваються перші Класи безпеки

clock
16.03.2023 13:07

У м. Балаклія, яке півроку перебувало під ворожою окупацією, на базі 42-ї Державної пожежно-рятувальної частини відкрився перший в районі Клас безпеки. Цей проєкт покликаний формувати у дітей культуру відповідального ставлення до власної безпеки.

У перший день роботи класу відбувся офлайн урок безпеки. На ньому були присутні діти, які пережили жахіття російської неволі, і на власному досвіді пізнали війну.

Викладачами виступили професійні рятувальники, представники ювенальної превенції та екстреної медичної допомоги, які навчали дітей правилам безпеки та способам надання домедичної допомоги. Так учні дізналися багато корисного у галузі пожежної безпеки, усвідомили небезпеку від вибухонебезпечних предметів, навчились розрізняти їх на вигляд, а також отримали навички надання допомоги постраждалим у разі перелому кінцівок, кровотечі, втрати свідомості тощо.

Наприкінці уроку безпеки рятувальники роздали дітям поліграфічну продукцію від Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine, яка постійно буде нагадувати про необхідність дотримання правил безпеки.

ДСНС України

Схожі матеріали
Діяльність