У Бучі відкрили меморіальну дошку поліцейському Юрію Чабаху

clock
05.03.2024 16:50

5 березня у місті Буча відбулося відкриття меморіальної дошки в пам’ять про відважного поліцейського, який став до оборони рідного міста – Юрія Чабаха. 

Чоловік зустрів повномасштабне вторгнення у Бородянці на службі, однак за декілька днів йому вдалося вирватися звідти і приїхати до рідної Бучі, де його чекали батьки й дружина.

Сидіти та ховатися вдома Юрій не збирався, він намагався організувати сусідів чинити спротив російським військам, адже розумів, що найближчим часом ті опиняться і на його вулиці. Дуже швидко Юрій прийняв рішення взяти до рук зброю та поїхати з дому, адже розумів, якщо ворог прийде першим в батьківський дім – то вб’є всю його родину.

Згодом батькам Юрія Чабаха вдалося виїхати з окупованої Бучі, а їхній будинок вигорів вщент через ворожий удар по приватному сектору міста. Від сина вони не отримували жодних новин, адже зв’язатись не було можливості.

На початку квітня 2022 року під час ексгумації братської могили на території церкви Андрія Первозванного було знайдено тіло Юрія Чабаха, а при ньому був його поліцейський жетон. 

Указом Президента «За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, сумлінне та бездоганне виконання службового обов’язку» капітан Юрій Чабах нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

МВС України в рамках проєкту “Розстріляні росією” випустило у грудні 2023 року фільм в пам’ять про вірного присязі правоохоронця – Юрія Чабаха.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали