Контраст
Шрифт

«Треба все раціонально досліджувати, аби якісно нищити ворога», – аеророзвідник на псевдо Діджей

clock
26.05.2023 19:30

Гвардійцю Діджею 34 роки. Мобілізувався він під час повномасштабного вторгнення росії в Україну у лютому минулого року. Нині він служить аеророзвідником у 15-му Слов’янському полку.

«Як тільки почалася війна (повномасштабне вторгнення), я одразу вирішив йти до армії. Позивний обрав собі, через те, що працював декілька років діджеєм. А через те, що маю дві вищі освіти, одна з яких пов’язана IT-технологіями, потрапив до підрозділу з аеророзвідки», – розповідає гвардієць.

Діджей отримав спеціальну підготовку аеророзвідника. Він володіє навичками роботи з розвідувальним обладнанням, знає основи навігації та розпізнавання цілей. Його завданням є збирати інформацію про рух ворожих сил, розташування об’єктів. Кожна місія вимагає від нього концентрації, точності та вміння швидко реагувати на зміни ситуації. 

«Найважче в роботі аеророзвідника – виявити місце, з якого ми будемо спостерігати за ворогом. Командир дає визначені координати, а ми вже повинні подивитися місце, звідки будемо непомітно запускати дрони. У росіян дрони небезпечніші, ніж в нас. У першу чергу, це їхні «Орлани». Розвідка у них також працює швидко, ворога не можна недооцінювати», – наголошує військовий. 

Він, своєю чергою, також позитивно відгукується про ефективність квадрокоптерів DJI Mavic 3. Гвардієць зізнається, що дрони – це «очі» військових, без них не буде коректної роботи артилерії. 

Як відомо, гвардійці 15 Слов’янського полку НГУ входять до складу Сил Оборони України. Вони мужньо та професійно нищать російських окупантів на східних теренах з 2014 року.

Національна гвардія України

Схожі матеріали
Діяльність