Торгував зброєю з фронту: поліцейські затримали жителя Харківщини

clock
26.02.2024 14:20

Зловмисник збирав зброю, боєприпаси та вибухівку в районах, наближених до зони активних бойових дій та продавав. На збуті зброї чоловік заробив понад 670 тисяч гривень.

Торговця зброєю викрили оперативники Департаменту карного розшуку спільно зі слідчими поліції Київщини і поліцейськими підрозділами Харківщини, з працівниками СБУ та за процесуального керівництва Дарницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони центрального регіону.

Встановлено, що 48-річний житель Харківської області займався збутом зброї через Інтернет, де підшукував покупців. Оплату приймав у гривнях і доларах, використовуючи методи конспірації. Наприклад, автомат Калашникова та підствольний гранатомет правопорушник збув за 61 000 гривень. Переправляв «товар» як поштою, так і з рук в руки.

Поліцейські провели декілька етапів оперативних заходів та 8 санкціонованих обшуків. Під час огляду земельної ділянки, що належить підозрюваному, розшуківці виявили збройовий схрон.

Загалом у фігуранта вилучено ПТРК «Конкурс», два автомати Калашникова, гвинтівка СГД, два підствольних гранатомети, 15 протитанкових гранат, 6 пострілів для гранатомету, 4 гранати «Ф-1», понад 13,4 тисяч набоїв різних калібрів, а також понад 40 кг вибухових речовин (тротил, пластид).

Чоловіка затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Йому оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Затриманому загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі. 

Наголошуємо: нелегальне зберігання зброї, зокрема й знайденої на місцях бойових дій, тягне за собою кримінальну відповідальність. Не передбачено покарання лише за умови добровільної видачі «такої знахідки» правоохоронним органам.

Національна поліція України

Схожі матеріали