Сьогодні в Україні відзначають День прикордонника

clock
30.04.2023 09:00

Тисячі чоловіків та жінок у лавах Державної прикордонної служби самовіддано воюють з російською ордою на передовій, а також забезпечують безпеку країни на різних ділянках кордону.

Завдяки їм ми щодня стаємо ближчими до нашої спільної мети – Перемоги! Їхньою силою духу захоплюється не лише Український народ, а й увесь світ. Захоплюються і цитують. Варто згадати про напутні слова прикордонника з острова Зміїний. Він, як і інші українські захисники, боронив нашу свободу, наш кордон.

Для України і кожного з нас кордон – це не просто лінія. Це наша реальна межа між добром і злом. Саме прикордонники першими прийняли удар російської армії, вистояли і продовжують далі битися за незалежність.

З часу повномасштабного вторгнення росії, за більш ніж рік кривавого терору, прикордонники разом з іншими українськими захисниками мужньо боронили Київ, Маріуполь, Харків, Суми, Чернігів, Херсон, брали участь у деокупації українських територій, продовжують перебувати на найбільш гарячих напрямках, де триває наша визвольна війна, захищають північний і південний напрямки. А Фортеця Бахмут, яку боронять і прикордонники, стала легендарною сторінкою із захисту України від рашистських загарбників.

Усі ми віддаємо данину шани всім хлопцям і дівчатам, які поклали життя за Україну. Усім тим, хто продовжує битися з агресором за наше світле майбутнє. Кожен з них Герой і завдяки їхній самопожертві наша держава залишається вільною.

За проявлену мужність майже 1150 прикордонників відзначені державними нагородами. 7 удостоєні найвищої відзнаки – звання Героя України. На жаль, 5 з них – посмертно.

Ми завжди будемо пам’ятати імена всіх полеглих прикордонників, адже Україна протистоїть агресії росії вже понад 9 років. Їхні подвиги і пам’ять про них житимуть вічно.

На сьогодні з російського полону вдалося визволити вже 243 прикордонників.

Українські прикордонники були, є і залишаються надійними захисниками України.

Слава Героям, які щодня наближають українців до Перемоги! 

Слава прикордонникам України!
Слава Україні та всьому Українському народу!

Державна прикордонна служба України, Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали