Контраст
Шрифт

Сьогодні майже 3 000 закладів освіти мають власні укриття цивільного захисту, — Євгеній Єнін

clock
22.07.2022 14:56

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України на своїй сторінці у Facebook. Також він додав, що в них може укритися майже 1 мільйон учасників освітнього процесу. 

Перебуваючи у відрядженні на Сході, Євгеній Єнін відвідав свою рідну школу в Павлограді. Він поспілкувався з вчителями, які його навчали, згадав роки навчання та не забув перевірити захисні споруди цивільного захисту. 

«Коли мені було п’ять, батька-військового перевели з Дніпра туди. Порахував, що минуло вже 25 років, як її закінчив. Приємно, що зустрів там своїх викладачів. У моєму рідному класі поспілкувалися з ними про сьогоднішні реалії. Звичайно, поцікавився і станом укриття», — зазначив перший заступник міністра внутрішніх справ України. 

Після перевірки Євгеній Єнін звернувся до адміністрації школи, місцевої влади, фахівців ДСНС, щоби зробили все можливе, щоб укриття школи відповідали заявленим стандартам безпеки. 

«Якщо всі разом докладатимемо зусиль, можемо організувати освітній процес максимально безпечно для наших дітей. У батьків буде вибір, як навчати дитину, на дистанційці чи офлайн. Завдання МВС — створити безпеку для дітей. Перевірити на наявність вибухонебезпечних предметів території закладів освіти, забезпечити там посилену охорону, провести спеціальні тренування, навіть мобільний додаток плануємо зробити для дітей, щоби вони могли в зручному форматі дізнатися, як поводитися під час надзвичайних ситуацій», — повідомив Євгеній Єнін. 

За його словами, сьогодні 11 % закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту. Це майже 3 000 закладів. 

«Отже, в них можуть укритися майже 1 мільйон учасників освітнього процесу. Ще майже стільки ж закладів освіти провели комісійні обстеження та організували укриття у власних спорудах. Роботи в нас ще дуже й дуже багато», — підсумував перший заступник міністра внутрішніх справ України.

Схожі матеріали
Діяльність