Створили ОЗГ та привласнили 1,5 млн грн з бюджету: оголошено про підозру чотирьом зловмисникам

clock
14.02.2024 18:50

Слідчі поліції повідомили про підозру учасникам організованої злочинної групи, яке очолив заступник мера одного з міст Вінницької області. 39-річний зловмисник у квітні 2023 року створив угруповання з метою заволодіння бюджетними коштами, виділеними на проведення будівельних робіт у закладах освіти.

До складу угруповання також входили директор комунальної установи з обслуговування закладів освіти, головний бухгалтер цієї ж установи та приватний підприємець.

Фігуранти забезпечували укладення договорів з підставним ФОП із завищенням ціни матеріалів та складали акти приймання виконаних робіт, які фактично не проводились. Згодом до офіційних документів вносили завідомо неправдиві відомості. Потім перераховували бюджетні кошти з казначейського рахунку комунальної установи на банківський рахунок ФОП. Готівку знімали та розподіляли між учасниками.

Упродовж квітня - серпня зловмисники заволоділи бюджетними коштами на понад 1,5 мільйона гривень.

14 лютого чотирьом фігурантам оголосили про підозру. Угрупованню інкримінують злочини серед яких:

  • привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.ч. 2, 3, 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України);
  • службове підроблення (ч.ч. 2, 3, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України).

За вчинення цих злочинів зловмисникам загрожує до дванадцяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. 

Національна поліція України

Схожі матеріали