Контраст
Шрифт

Спеціалізований навчально-тренувальний полігон із системою «Custody Records» на базі Національної академії внутрішніх справ

clock
10.02.2022 18:23

Завдяки успішному впровадженню пілотного проєкту «Custody Records» в територіальних підрозділах поліції, на базі Національної академії внутрішніх справ за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу та Управління дотримання прав людини НПУ створили полігон, облаштований за сучасним зразком з наближенням до реалій несення служби на практиці. 

«Для нас важливо, щоб підготовка майбутніх поліцейських проходила на найвищому рівні.  Втілення таких сучасних проєктів в життя для нас - один з пріоритетів. На полігоні курсанти під керівництвом досвідчених викладачів можуть відпрацювати алгоритми поводження із затриманими та проведення процесуальних дій», - зазначила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко. 

Система «Custody Records» передбачає цілодобову відео- та аудіофіксацію перебування затриманих у поліцейських підрозділах. Впровадження таких систем мінімізує людський фактор та сприяє ефективному захисту прав затриманих від неправомірних дій з боку поліцейських, а правоохоронців - від можливих провокацій з боку затриманих.

Наразі «Custody Records» впроваджено уже  в 19 підрозділах Національної поліції України.

Систему впроваджено: Тернопільщина - 1, Рівненщина - 4, Волинь - 3, Київщина - 1, Чернігівщина - 2, Сумщина - 2, Вінничина - 3, Харківщина - 1, Донеччина - 1, Кіровоградщина - 1.

Нагадаємо, заступниця очільника МВС Катерина Павліченко наголосила, що дотримання прав людини - фундаментальний принцип діяльності Міністерства внутрішніх справ.
 

Схожі матеріали
Діяльність