Дотримання прав людини - фундаментальний принцип діяльності МВС, - Катерина Павліченко

clock
09.02.2022 18:27

На цьому сьогодні, 9 лютого, наголосила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко під час відкриття спеціального тренувального полігону «Custody records» на базі Національної академії внутрішніх справ у с. Віта Поштова, що на Київщині.

«Впровадження системи «Custody records» у поліцейських підрозділах - один із пріоритетних проєктів Міністерства внутрішніх справ. Разом з тим, важливим є якісне практичне навчання курсантів та студентів, які згодом працюватимуть із системою», - сказала Катерина Павліченко. 

Комплекс обладнаний за прототипом реального відділку та включає такі зони:

  • приміщення чергової частини;
  • кімнату для проведення інтерв‘ю з затриманими та конфіденційного побачення із захисником;
  • кімнату для проведення слідчих (розшукових) дій;
  • кімнату для затриманих;
  • навчальну аудиторію.

Катерина Павліченко зазначила, що система «Custody records» 24/7 фіксує весь процес із моменту фактичного затримання особи. Це забезпечує дотримання прав та законних інтересів як затриманих, так і поліцейських. 

Голова КМЄС Антті Хартікайнен підкреслив, що Місія планує надати схожі навчальні полігони іншим ЗВО системи МВС. Найближчим часом планується також облаштувати системою «Custody records» 55 підрозділів поліції. 

Заступниця міністра подякувала партнерам Консультативної місії Європейсього Союзу в Україні за сприяння у реалізації цього важливого проєкту. 

«Переконана, досвід навчання та тренування на таких полігонах посприяє удосконаленню професійних навичок наших правоохоронців та допоможе на практиці відпрацювати ключові алгоритми дій», - сказала Катерина Павліченко.

Своєю чергою, ректор Національної академії внутрішніх справ Володимир Чернєй заявив, що прагне максимально підготувати слухачів та здобувачів освіти для практичного несення служби в підрозділах поліції. 

За словами начальника Управління дотримання прав людини Руслана Горяченка, полігон має змотивувати курсантів та студентів до навчання, бо з початком роботи у поліції система буде фіксувати всі дії, щоб показати, що поліцейський виконує свої обов’язки професійно та чесно.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали