Служба освітньої безпеки на Одещині

clock
18.09.2024 14:00

Нині офіцерами СОБ забезпечені 24 навчальні заклади регіону. Вони слідкують за безпекою та правопорядком у школах, здійснюють просвітницьку та наставницьку роботу з учнями, запобігають вчиненню правопорушень відносно учасників освітнього процесу.

В подальшому правоохоронці розширюватимуть безпековий проєкт на всі заклади середньої освіти - посилюватимуться заходи безпеки, зокрема рамками металодетекторів, сигналізаціями, відеоспостереженням. Адже на переконання начальника відділу організації служби освітньої безпеки ГУНП в Одеській області Ангеліни Петелько, СОБ – це новий підхід співпраці поліції зі школами, якого вимагає сьогодення. 

Інспекторка служби освітньої безпеки Єлизавета Касіяник в одному із навчальних закладів Одещини здійснює огляд будівлі та прилеглої території щодо наявності небезпечних предметів, які можуть нести загрозу життю і здоров’ю учасників навчального процесу. Після цього поліцейська зустрічає дітей, які сходяться на уроки. Учні вже звикли, що їх супроводжує представник поліції, сприймають його як захисника та наставника, охоче спілкуються з ним на теми, які їх турбують. 

«Мені подобається, що ми маємо змогу у будь-який момент запитати поліцейського, як поводитися у тій чи іншій ситуації. Він завжди поряд, і це дає нам відчуття захищеності», - поділилась враженнями щодо наявності інспектора СОБ у своєму ліцеї одна зі старшокласниць Карина. 

А мати учениці, Олена, вбачає переваги навчальних закладів, у яких присутня поліція, адже вона забезпечує надійний захист їхнім дітям від протиправних посягань і дисциплінує молодь. 

Директорка ж ліцею Світлана Зубрицька додає до батьківської думки, що наявність у навчальному закладі інспектора СОБ дає можливість освітянам організувати безпеку освітнього процесу. Неабияку роль він відіграє й у вихованні правової свідомості дітей, налагодженні дисципліни у шкільному середовищі та водночас формує довіру до представників правоохоронних органів. 

«Продовжуємо впроваджувати безпековий проєкт. Наша мета – зробити кожну школу Одещини безпечною для дітей та виховати покоління, яке поважатиме права та законні інтереси інших», - підсумувала начальник відділу організації служби освітньої безпеки обласної поліції Ангеліна Петелько.

Національна поліція України

Схожі матеріали