Екіпаж "Білих янголів" евакуював з лінії фронту мешканців Миролюбівки

clock
18.09.2024 18:30

Багато мешканців прифронтових населених пунктів Покровського району, незважаючи на ризик для життя, не хочуть залишати рідні домівки. Однак постійні обстріли змушують їх змінити рішення. За останній тиждень екіпаж «Білий янгол» евакуював десятки людей, серед яких переважно літні люди.

Рішення про виїзд прийняло подружжя з Гродівської громади. Напередодні снаряди вибухнули на їхньому подвір’ї, люди дивом не постраждали та вирішили евакуюватись. Правоохоронці доставили їх до шелтера у Покровськ.

«Я вже сюди не повернуся», - зі сльозами на очах прощається з рідним будинком 87-річна маломобільна жителька Даченського. Поліцейські дбайливо перенесли пенсіонерку до машини та доставили до безпечної території.

З Миролюбівки правоохоронці вивезли 71-річну жінку та 51-річного чоловіка. Дорогою люди розповідали, які жахіття їм довелося пережити: «Будинок постраждав, мене два рази ледь не вбило… На городі приліт був – пів городу рознесло, вікна повилітали. Постійно ракети летять, міномети б’ють, жах».

Поліція закликає громадян не нехтувати своєю безпекою та вчасно евакуюватися.

«Ми робимо все можливе, щоб допомогти людям покинути небезпечну зону», - зазначає поліцейський евакуаційної групи «Білий янгол» Геннадій Юдін.

Національна поліція України

Схожі матеріали