Контраст
Шрифт

Слідчі Сумщини розпочали 782 кримінальних провадження за фактами вчинення воєнних злочинів

clock
08.08.2022 14:31

Після деокупації правоохоронці затримали 76 військовослужбовців рф та оголосили 42 підозри затриманим за вчинення воєнних злочинів на території Сумської області. На сьогодні досудове розслідування 25 кримінальних проваджень завершено, відтак матеріали з обвинувальними актами спрямовано до суду. 

Як розповів начальник ГУНП у Сумській області Сергій Чиж, на сьогодні зареєстровано 782 воєнних злочини, скоєних військами рф на території області. Втім, ця цифра не є остаточною, оскільки слідчі Нацвональної поліції, Служби безпеки та ДБР продовжують виявляти та документувати нові епізоди.

«Ми затримали 76 військових рф за статею 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголосили затриманим 42 підозри за статтею 438 Кримінального кодексу  України - порушення законів та звичаїв війни. Серед них командиру кантемірівської танкової дивізії збройних сил рф, коменданту міста самара за воєнні злочини, скоєні на території Сумщини», - зазначив Сергій Чиж.

Наразі на території Сумської області проводяться слідчі дії на місцях обстрілів та руйнувань для створення доказової бази злочинів росії на території України, які будуть направлятися до Міжнародного суду. Зокрема тривають додаткові процесуальні дії на території вищого артилерійського училища, яке ворог обстріляв 2 березня. 

«На сьогодні 25 кримінальних проваджень за вчинення воєнних злочинів на території області спрямовано до суду. Правоохоронці продовжують збір доказової бази щодо злочинів російської армії на території населених пунктів, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення країни-агресора», - додав начальник поліції Сумщини.

Департамент комунікації МВС України

Фото Олега Супруна 

Схожі матеріали
Діяльність