Слідчі поліції повідомили про підозру групі колаборантів за пропагандистські заходи у тимчасово окупованому Мелітополі

clock
31.07.2024 18:30

Для «зомбування» українських дітей псевдогубернатор Запорізької області разом із незаконним керівником «міністєрства маладьожной палітікі» та жителькою Мелітополя створювали проросійські молодіжні рухи. Зрадники організовували масові заходи, спрямовані на підтримку держави-агресора та її окупаційної адміністрації. Працівники поліції зібрали беззаперечні докази протиправної діяльності колаборантів.

Слідчі Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області повідомили про підозру так званому гауляйтеру регіону, псевдоміністру молодіжної політики та 20-річній активістці молодіжних рухів, створених за вказівкою російських пропагандистів. 

У межах досудового розслідування правоохоронці встановили, що влітку 2022 року окупанти за активного сприяння колаборантів створили на території Мелітопольського району осередки молодіжних організацій з метою «правильного» виховання молоді під егідою призначених керівників-зрадників. У публічному просторі та за допомогою створених медіаресурсів вони спотворювали світогляд дітей, активно пропагуючи серед юного населення наративи про покращення життя з владою рф, закликали школярів та студентів до толерантності та співчуття до окупантів. Їхні дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 28 ч. 6 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. 

Відповідно до санкції інкримінованої статті підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування триває.

Національна поліція України

Схожі матеріали