Скіф із бригади «Кара-Даг»: Ношу завжди гранату, щоб не здатися в полон, але й мрію повернутися з Перемогою до дружини та п’ятьох дітей

clock
22.07.2023 20:15

Гвардієць Олександр з позивним Скіф служить у 15 бригаді оперативного призначення Національної гвардії України. Нинішня війна для досвідченого бійця вже третя. До повномасштабного російського вторгнення на територію України Скіф воював у Афганістані та брав участь у миротворчій місії в колишній Югославії.

Олександр розповідає, що є велика відмінність між цією війною та бойовими діями минулого. 

«Треба слухати небо, бути дуже уважним. Нинішня війна – це війна технологій, війна дронів. Різні літаючі апарати можуть і розвідку провести, і гранату на позицію скинути», – ділиться досвідом Скіф.

Та й по жорстокості з боку російських окупантів ця війна, впевнений Олександр, значно випередила і Афганістан, і Югославію.

«Росіяни дуже підступні та безжальні до цивільних. Вони – не воїни, а просто хворі істоти», – впевнений гвардієць.

В полон Скіф здаватися не збирається. На випадок оточення або поранення завжди носить із собою гранату. 

«Бачив, як хлопець в Афганістані у безвихідній ситуації підірвав себе і кілька ворогів. Вирішив взяти це собі на озброєння», – каже Скіф.

Та не тільки війною живе захисник-ветеран. Також він виконує власні пісні під гітарний акомпанемент. Знаючи про талант Олександра, його запросили виступити на святковому концерті на честь Дня Національної гвардії України.

Але найбільше бажання Скіфа – повернутися з Перемогою до дружини та п’ятьох дітей, продовжити працювати на рідному підприємстві.

Національна гвардія України

Схожі матеріали