“Система МВС удосконалила плани ефективного реагування під час можливих перебоїв з електропостачанням”, - Ігор Клименко на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

clock
30.07.2023 17:35

30 липня в Івано-Франківську відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Володимир Зеленський зауважив, що нині відбулося дуже важливе засідання, коли ще є час підготуватись до зимового сезону як на державному рівні, так і на рівні областей й громад.

“Маємо бути свідомі того, що російські терористи спробують продовжити атаки проти української енергетики, проти нормального життя людей”, - наголосив Володимир Зеленський.

На засіданні конгресу місцевих та регіональних влад Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко зауважив, що система МВС удосконалила плани ефективного реагування на подібні ситуації та готова до оперативної ліквідації їх наслідків. 

“Під час кожного блек-ауту ми збільшували кількість патрулів, які охороняли спокій наших громадян. Поліцейські працювали в екстра посиленому режимі цілодобово. Завдяки проведеним заходам вдалося не лише уникнути сплеску кримінальних подій під час тривалих відключень енергопостачання, а й досягти зменшення кількості злочинів” - додав Ігор Клименко.

Глава МВС наголосив, що у разі повторної ситуації з обстрілами критичної інфраструктури зі сторони російських окупантів та блек-аутом, буде реалізований відпрацьований алгоритм дій усіх підрозділів Міністерства внутрішніх справ України. Зокрема, за потреби готові оперативно розгорнути більш як 2200 мобільних і стаціонарних «Пунктів незламності», та пунктів обігріву. Органи ДСНС забезпечують функціонування понад 1200 таких об’єктів. Ще майже тисяча пунктів розгорнуто на базі відділень поліції. 

“Ми маємо чіткий список перехресть, які потребують обов’язкового регулювання дорожнього руху. Під час патрулювань у блек-аут поліцейські групи наближують маршрути до продуктових магазинів та аптек, інших об’єктів життєдіяльності. Якщо з’явиться необхідність, потрібну інформацію населенню доноситимуть через гучномовці поліцейські та рятувальники”, - наголосив очільник відомства.

Ігор Клименко зауважив, що захист критичної інфраструктури нині у пріорітеті. Тож під охороною Нацгвардії – 113 таких об’єктів регіонального та місцевого значення. А підрозділи поліції охорони взяли під нагляд понад 8300 об’єктів критичної інфраструктури та забезпечення життєдіяльності населення. 

“Окремо хочу підкреслити важливість забезпечення повноцінного функціонування укриттів для населення. Кожен українець повинен мати доступ до безпечного укриття. І ми з Вами, як представники центральної та місцевої влади, повинні мати порозуміння у цьому питанні, адже безпека громадян залежатиме саме від ефективності нашої співпраці”, - додав Міністр внутрішніх справ.

Координація сил – важлива умова оперативного реагування. Тому МВС створює Координаційний штаб для швидшої взаємодії під час ліквідації надзвичайних ситуацій. На центральному рівні штаб базуватиметься в Центрі аналітики та прогнозування, а в регіонах – у ситуаційних центрах органів системи МВС. До складу штабу входитимуть і представники місцевої влади. 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали