Силами піротехніків ДСНС знешкоджено майже 200 тисяч вибухонебезпечних предметів – Євгеній Єнін

clock
09.09.2022 10:02

В ефірі телеканалу Суспільне перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін розповів про темпи розмінування деокупованих територій України силами ДСНС. 

Він зазначив, що на сьогодні піротехнічні розрахунки ДСНС обстежили територію площею близько 70 тисяч гектарів і знешкодили майже 200 тисяч вибухонебезпечних предметів. 

"Гуманітарне розмінування – тривалий процес, оскільки ми говоримо про повернення життя на території, які ще нещодавно були забруднені вибухонебезпечними предметами. Тому в цьому питанні головне не швидкість – а якість", – підкреслив Євгеній Єнін.

Піротехніки ДСНС та НПУ невтомно працюють щодня. Вони показують хороші результати. Приміром від початку вторгнення росії в Україну, Київську область вдалося очистити на 75%. Проте ситуація у регіонах, де зараз проходять бойові дії набагато гірша. Загалом в Україні потенційно небезпечна територія через забруднення вибухонебезпечними предметами, станом на сьогодні, становить приблизно 185 тисяч кв. кілометрів. 

Євгеній Єнін закликав українців бути обачними при виявленні вибухонебезпечних предметів. Уже сьогодні у населення є можливість допомогти нашим спеціалістам, потрібно лише завантажити застосунок «Розмінування України» і повідомити про небезпечні знахідки.

Схожі матеріали