Розстріляні росією: Андрій Сорока поїхав на завдання перед ротацією та не повернувся назад

clock
29.11.2023 18:40

Військовослужбовець Андрій Сорока родом з Вінниччини, він служив у Національній гвардії України з 2013 року і завжди був впевнений, що у разі повномасштабної війни стане на захист Батьківщини. 

“Майже одразу, як Андрюша пішов на службу, почався Майдан і революція Гідності, а потім це все переросло у війну в 2014 році”, - згадує мама Світлана Сорока.

За 9 років служби Андрій Сорока не раз був на Донеччині в зоні проведення АТО, тому добре знав, як виглядає справжня війна. Він був спокійним перед 24 лютого 2022 року, адже точно знав, як буде діяти.

Андрій був артилеристом, він постійно вивчав розрахунки, читав книги про зброю та додатково брав заняття по вивченню роботи артилерії. Побратими згадують Андрія як відповідального командира, адже він завжди першим їхав перевірити позиції і лише після того дозволяв їхати туди своїм підлеглим.

Паралельно зі службою у війську хлопець будував свій дім та мріяв про сім’ю. Батьки розповіли, що Андрій всі сили та енергію вкладав у будівництво, нині ж батькам доводиться самостійно закінчувати справу сина. Також в пам’ять про Андрія вони взяли собаку, якого дуже хотів хлопець. 

Андрій Сорока загинув 1 листопада 2022 року на Донеччині. До його ротації залишались лічені дні і одне завдання, яке і стало для нього останнім. 

“Коли я дізнався, що він загинув, то я не повірив. Андрій завжди був обережним та дуже переживав за своїх хлопців. Він насамперед був людиною, а потім - військовим”, - розповів друг і побратим загиблого.

У загиблого нацгвардійця залишились батьки та молодший брат, який нині теж пішов у військо, аби помститись за Андрія та Україну. Історію нацгвардійця Андрія Сороки дивіться у проєкті “Розстріляні росією” від Міністерства внутрішніх справ України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали