Розстріляні росією: 24-річний поліцейський з Краматорська загинув на блокпосту від ворожої ракети

clock
13.05.2024 12:00

Богдан Засухін долучився до лав поліцейських у 2020 році в своєму рідному Краматорську. Там хлопець народився та виріс, тож і будувати життя вирішив теж на Донеччині. 

У Краматорську Богдан Засухін і зустрів повномасштабне вторгнення – 24 лютого 2022 року. Без вагань вирішив залишатись у місті, нести службу і стояти на захисті безпеки й правопорядку. 

«Ми на блокпостах здійснювали перевірку транспортних засобів, осіб на причетність до ДРГ, до причетності незаконного перевезення зброї, наркотичних речовин і інших незаконних речовин», – розповів побратим.

2 січня 2023 року Богдан Засухін заступив на чергування. За декілька днів до цього він придбав собі автівку, адже марив ними з дитинства, та планував відсвяткувати новий рік із друзями й коханою дівчиною. Але планам не судилось здійснитися.

Близько 23:30 пролунав вибух. Карети швидкої допомоги стрімко рухались в сторону одного з блокпостів Краматорська. Війська рф вдарили ракетою по місту, влучивши поруч із місцем, де ніс службу в ту ніч молодий правоохоронець.

«Богдан загинув на місці. В нього були травми несумісні із життям. Осколком було перебито ногу, вона трималась лише на м’яких тканинах та був пробитий бронежилет осколком з-під спини», – згадує побратим Алан Болієв, який в ту ніч був на блокпості.

Богдан Засухін більш за все мріяв зробити пропозицію своїй дівчині Лілії. Пара познайомилась на роботі і щомиті вони намагались бути поруч. Хлопець похований у рідному Краматорську на Алеї Героїв. Над його могилою розвивається синьо-жовтий стяг, а з лінії фронту безупинно чути звуки вибухів. 

Детальніше про історію молодого поліцейського з Донеччини, який мріяв про мирне життя на рідній землі – дивіться у проєкті “Розстріляні росією” Міністерства внутрішніх справ України.

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали