Контраст
Шрифт

Розстріл автівки з жителями Гостомеля: слідці завершили досудове розслідування щодо 5 окупантів

clock
26.05.2023 18:30

Правоохоронці скерували справу до суду відносно фігурантів, які в період тимчасової окупації Гостомеля обстріляли 10 цивільних автомобілів, внаслідок чого загинули люди. Злочинцям загрожує до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Слідчі встановили, що у період тимчасової окупації Гостомеля окупанти обстріляли 10 автомобілів із мирними жителями, які намагалися виїхати із зони бойових дій у напрямку Києва. Тоді внаслідок обстрілів загинуло п’ятеро людей, а ще шестеро отримали поранення.

У ході проведення ряду слідчих та оперативно-розшукових заходів слідчими столиці було зібрано необхідну доказову базу для притягнення винних до відповідальності.

П’ятьом фігурантам, 1971-х, 1976, 1978, 1993 років народження, заочно повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України – порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством. Санкція статті передбачає до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Наразі слідчі поліції Києва під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури та Печерської окружної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднане із умисним вбивством. 

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду справи по суті.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність