Розстріляні росією: окупанти вбили рятувальника з Гостомеля, тіло якого досі не знайшли

clock
29.08.2023 12:00

29 серпня — День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. У цей день згадуємо усіх полеглих сміливців та патріотів своєї країни. Одним з таких був і Руслан Кошовий  - начальник пожежно-рятувальної частини 30, яка знаходилась на території ДП “Антонов” у Гостомелі. Тієї, яку російські окупанти захопили 24 лютого 2022 року, а рятувальників ДСНС, прикордонників та працівників летовища взяли у полон. 

Того жахливого ранку, 24 лютого 2022 року, який розпочався з вибухів і повідомлень про початок повномасштабної війни, Руслан був вдома з дружиною і донькою. Та тільки-но було оголошено про початок вторгнення, Руслан почав хутко збиратися на роботу до своїх хлопців.

“Я не намагалась його зупинити, бо це було б даремно. Він просто не зміг би кинути своїх підлеглих, які були на зміні в частині на території летовища “Антонов” у Гостомелі”, - згадує дружина Наталія Кошова.

Прибувши на роботу о 7 ранку, Руслан повідомив рідних, що ситуація під контролем і хвилюватися не варто. З чоловіком зв’язок був до обіду, після чого зник, а по телевізору з’явились перші новини про спроби армії рф захопити аеропорт та висадити десант.

Ближче до обіда Руслан вже не відповідав ні на телефонні дзвінки, ні на повідомлення. В невідомості сім’я жила до вечора, аж допоки не з’явились перші офіційні підтвердження, що Руслана Кошового розстріляли російські загарбники, коли він їхав в пожежному авто.

Забрати тіло окупанти не дали, пообіцявши віддати його за 2-3 дні, однак “обіцянки” вони не дотримали. Без жодної інформації сім’я Кошових жила до самого звільнення Київщини. У перших числах квітня, коли нарешті колеги вбитого Руслана змогли зайти на територію Державного підприємства “Антонов”, почались пошуки тіла. Однак тривають вони і досі. Про пошуки довжиною в повномасштабну війну - дивіться у проєкті “Розстріляні росією” від Міністерства внутрішніх справ України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали