Російські терористи обстрілюють рятувальників, які прибувають на місця ліквідації ворожих атак

clock
09.08.2023 11:25

Армія рф вкотре доводить, що не дотримується жодних міжнародних конвенцій прицільно атакуючи рятувальників, які намагаються врятувати людей від наслідків ворожих обстрілів.

За інформацією ДСНС від початку широкомасштабного вторгнення ворога на територію України загинули 78 працівників ДСНС, ще 280 – отримали поранення.

Варто зазначити, що Женевська конвенція захищає пожежних під час війни, адже вони виїжджають для порятунку людей та надання допомоги. Утім російські терористи грубо порушують ці домовленості.

Так, нещодавно окупанти обстріляли багатоповерхівку у Покровську, що на Донеччині. Задля ліквідації наслідків на місце події були відправлені представники ДСНС та поліції, після чого ворог завдав повторного удару. 

За попередньою інформацією, загинуло 7 осіб, в тому числі заступник начальника ГУ ДСНС в Донецькій області Андрій Омельченко. Ще 82 людини – постраждали.

Окрім того, рашисти обстріляли рятувальників і в Херсоні. Надзвичайники ліквідовували пожежу у Свято-Катерининському соборі, як окупанти завдали повторного удару. Як наслідок – четверо працівників ДСНС отримали поранення.

ДСНС України

Схожі матеріали