Робота сучасного поліцейського — це стиль життя: як офіцер безпеки Олег Навратюк і дитину заспокоїв, і врятував людину від самогубства

clock
11.02.2024 16:30

У офіцерів безпеки щоденно безліч клопотів і бувають позапланові завдання. Так, жінка, яка прийшла по справах в освітній заклад, залишила сина з водієм. Але яким було її здивування, коли вона повернулась й побачила, що малюк спить на руках поліцейського.

Рівненський патрульний Олег Навратюк швидко знайшов підхід до маленького вереди та за кілька хвилин заколисав дитину. 

“Коли син виросте, я обов’язково розповім йому, як дорого коштував його спокійний сон. Скільки людей заплатили за нього життям. Скільки рук закрили його від війни. А поки нехай спить і живе своє щасливе дитинство, воно в надійних руках”, - поділилась думками мама Наталія.

Діти — найдорожче, що в нас є, це наше майбутнє. Зберегти життя кожного маленького українця — наше спільне завдання.

Патрульний — це не тільки людина, яка дбає про безпеку дітей, а водночас психолог, соціальний працівник і просто Людина. Якось Олег Навратюк проводив пізнавальну бесіду з дітьми та їхніми батьками, відповідаючи на десятки питань маленьких “чомучок”.  Аж раптом від колег офіцер безпеки отримав повідомлення, що на спортмайданчику біля ліцею невідомий чоловік хоче вкоротити собі віку.

Інспектор миттю кинувся туди. Чоловік уже дістав пасок і лаштував його до турніка, щоб скоїти непоправне. Поліцейський розумів, що має лічені секунди, щоб відвернути самогубство. 

Питання за питанням і ось уже чоловік іде на контакт та долучається до розмови. Інспектор зміг підібрати влучні слова підтримки та заспокоїти його, а згодом і вмовив громадянина пройти до карети швидкої допомоги.

Дві кардинально різні ситуації. Ситуації, які демонструють, що робота сучасного поліцейського — це стиль життя, це безперервний саморозвиток і самовдосконалення. Дякуємо Олегу за професіоналізм та врятоване життя.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали