Рятувальники ДСНС закликають українців бути обережними через мінну небезпеку

clock
20.05.2023 16:30

Густа рослинність та водні простори річок і озер можуть приховувати вибухонебезпечні предмети. Тому рятувальники вкотре закликають громадян не нехтувати правилами безпеки.

Так, лише упродовж 19 травня на території Сумської області піротехніки ДСНС України виявили та вилучили 7 вибухонебезпечних предметів, з яких 6 знищили.

Серед небезпечних знахідок 3 артилерійських снаряди, 2 ручних гранати, гранатометний постріл та касетний блок від реактивної системи залпового вогню. Дані боєприпаси були виявлені на території Охтирського, Конотопського та Сумського районів, у тому числі й на водному об’єкті.

Рятувальники застерігають громадян бути уважними та обережними! Не нехтувати застереженнями та знаками мінної небезпеки. А у разі виявлення вибухонебезпечних та інших підозрілих предметів, не наближатися до них, тим більше не чіпати, не намагатися перенести або розібрати.

Користуватися поблизу засобами зв’язку – заборонено. Треба відійти на безпечну відстань, тим шляхом, яким прийшли не менше 100 метрів. 

Про можливу небезпеку необхідно попередити оточуючих та зателефонувати в оперативні служби за номерами «101» або «102».

ДСНС України

Схожі матеріали