рф масовано обстріляла Херсонщину: є загибла та поранені

clock
03.07.2024 10:41

російська армія продовжує руйнувати населені пункти деокупованої Херсонщини та здійснює нові криваві воєнні злочини. Минулої доби окупаційні війська масовано обстріляли Херсонський та Бериславський райони з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, авіації та БпЛА. Ці атаки призвели до поранень та загибелі цивільних, численних пошкоджень інфраструктури та пожеж в екосистемах.

Від комбінованих ворожих обстрілів потерпали Херсон, Антонівка, Садове, Токарівка, Понятівка, Інгулець, Станіслав, Кизомис, Велетенське, Новодмитрівка, Микільське, Софіївка, Олександрівка, Ульянівка, Берислав, Тягинка, Червоний Маяк, Качкарівка, Дудчани, Бургунка, Львове та Михайлівка.

російські удари спричинили пошкодження 23-х приватних та п’яти багатоповерхових будинків, об’єктів інфраструктури, медичного та навчальних закладів, адміністративної будівлі, дитячого садочка, трьох автомобілів і газопроводу.

російські військові скинули вибухівку з дрона на житловий квартал Берислава, на подвір’ї власного будинку мінно-вибухову травму та контузію отримала 54-річна жінка.

війська рф здійснили авіаудари дев’ятьма керованими бомбами по населених пунктах Дар’ївської та Тягинської громад, пошкоджень зазнали 6 житлових будинків та територія агрофірми.

У Чарівному під час випасання худоби в полі на ворожій протипіхотній міні підірвався 58-річний чоловік, діставши мінно-вибухову травму та травматичну ампутацію стопи. У стані середньої тяжкості постраждалого доправили до лікарні.

Поліція закликає громадян бути максимально обережними, не відвідувати необстежені поля та лісосмуги, а в разі виявлення підозрілих предметів терміново повідомляти про це за номерами 101 або 102.

У Червоному Маяку під російський обстріл потрапив 59-річний чоловік, він отримав мінно-вибухову травму та уламкове поранення ноги.

Окупанти завдали удару по Токарівці, тяжкі поранення отримала 74-річна жінка. Потерпілу з черепно-мозковою травмою, вогнепальними переломами у стані травматичного шоку доставили до медзакладу.

Артилерійські обстріли та дронові атаки противника спричинили пошкодження щонайменше 11 приватних будинків, газопроводів і призвели до пожеж сухостою в Олександрівці, Станіславі, Понятівці, Михайлівці, Новодмитрівці, Микільському та Дудчанах.

У Станіславській громаді артилерійським вогнем пошкоджено об’єкт інфраструктури.

По передмістю Херсона – Антонівці – окупанти били з дронів, пошкоджено приватний будинок та відбулася пожежа.

Від самого ранку окупанти масовано обстрілювали центральну частину, Дніпровський та Корабельний райони Херсона, вогонь вівся з артилерії. Внаслідок цієї підступної атаки загинула 54-річна працівниця державної установи та поранено 11 людей віком від 37 до 80 років. У постраждалих мінно-вибухові та черепно-мозкові травми, контузії, уламкові поранення різних частин тіла та забої. Снарядами пошкоджено три приватні та два багатоповерхові будинки, автомобіль, на місцях влучань виникали пожежі. Після російської атаки повністю вигорів трав’яний покров в одному з міських парків, гасіння пожежі рятувальникам ускладнювала надзвичайно спекотна погода.

Усі служби оперативно доєднувалися до ліквідації наслідків ворожих атак, поліція збирала неспростовні докази причетності до обстрілів російських окупантів.

За минулу добу поліція відреагувала на 387 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 18 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

 

Національна поліція України

Схожі матеріали