Результати опитування щодо цифровізації сфери обігу зброї: українці підтримують впровадження послуг у «Дії»

clock
16.07.2024 16:00

Міністерство внутрішніх справ України завершило тримісячне опитування, що тривало з 8 квітня 2024 року, з метою вдосконалення державного сервісу з надання послуг у сфері обігу зброї.

За результатами опитування, більшість респондентів – чоловіки 91%,  жінки склали 9% опитаних. Переважно це громадяни віком від 26 до 50 років.

Важливо, що 78% опитаних вже ознайомлені із роботою Єдиного реєстру зброї, а 62% знають про Єдине вікно для громадян (посилання). Крім того, понад 50% респондентів обізнані про можливість замовлення послуг з отримання дозволів у магазинах з торгівлі зброєю та в Єдиному вікні для громадян.

До того ж 43% опитаних знають про Telegram-бот Єдиного реєстру зброї, де можна отримати необхідні консультації.

Підтримка інтеграції послуг з отримання дозволів на зброю до Єдиного державного вебпорталу електронних послуг «Дія» є досить високою: 77% респондентів вважають це необхідним кроком. 

Також цікаво, що більшість учасників опитування мають зброю понад 10 років, і переважна більшість володіє однією одиницею зброї. Лише 3% мають від 5 до 10 одиниць зброї.

На питання щодо об’єктів, які респонденти хотіли б бачити на мапі в Єдиному вікні для громадян, більшість зазначила тири, стрільбища, стенди та відділи і сектори дозвільної системи.

Ознайомитися з результатами опитування можна за посиланням.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали