Ігор Клименко: "Співпраця з чеськими колегами у напрямку боротьби зі злочинністю є однією із найактивніших серед країн Європи"

clock
16.07.2024 19:20

Сьогодні між Урядами України та Чеської Республіки підписано Угоду про співробітництво у сфері боротьби зі злочинністю і забезпечення публічного порядку та безпеки. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. 

“Співпраця з чеськими колегами у напрямку боротьби зі злочинністю є однією із найактивніших серед країн Європи. Лише з початку цього року між поліцейськими відомствами України та Чеської Республіки здійснено більше 2000 контактів”, - зазначив Міністр.

Він повідомив, що Україна й Чехія разом успішно втілюють проєкт «Кібербезпека», беруть участь в роботі Ukrainian Task Force, створеної на базі Європолу для запобігання випадкам торгівлі людьми.

За словами очільника МВС, попередня Угода між нашими Урядами у цій сфері була укладена понад 25 років тому. За цей час змінилось законодавство та розпочали роботу нові правоохоронні органи.

“Оновлена Угода забезпечує співпрацю у сфері попередження, виявлення та боротьби зі злочинністю. Активізує процес обміну інформацією та реагування на виклики, які стоять перед нашими державами. Посилюємо співробітництво, протидіємо злочинності, дбаємо про безпеку в наших країнах”, - підсумував Ігор Клименко у своєму дописі.

Депаратмент комунікації МВС України

Схожі матеріали