Реабілітація не лише тіла, але й духу: поліцейські з Рівненщини влаштували для пораненого колеги сеанс іпотерапії (ВІДЕО)

clock
07.06.2024 11:00

Неподалік будинку поліцейського у рідному Марганці колись була кінна ферма, тож поїздка на іподром для Андрія Ткаченка, наче спогад із минулого – зігріває серце, впорядковує думки та заспокоює душу.

23-річний поліцейський сектору реагування патрульної поліції відділення поліції № 1 Нікопольського районного управління поліції Андрій Ткаченко проходить реабілітацію після тяжкого поранення, отриманого внаслідок обстрілу ворожими дронами.

Відтоді для Андрія почався відлік нескінченних операцій та процедур із відновлення втрачених функцій. Нині поліцейський проходить реабілітацію на Рівненщині, де з ним також працює фахівець служби психологічного забезпечення. Днями Андрій уперше відвідав сеанс іпотерапії.

«Позитив таких занять у тому, що кінь просто слухає, не коментуючи і не даючи порад. Поранений його чистить і віддає всю свою негативну енергію, а натомість наповнюється спокоєм та ресурсом», — розповідає психолог і тренер із верхової їзди Зоріна Мартинова.

Напрочуд добре сприйняла «пацієнта» і Полтавка. Натхненний сеансом іпотерапії, Андрій вперше пішов з однією милицею.

Очільник поліції Рівненщини Віктор Шанський, який особисто супроводив бійця на іподром підкреслив:

«Для Андрія зараз важлива будь-яка реабілітація. Лише один сеанс, а у нього зовсім інші емоції. Тож сподіваємось на подальші позитивні зрушення».

Поліцейські Рівненщини продовжують опікуватися колегою, аби він найшвидше повністю відновився.

Національна поліція України

Схожі матеріали