Разом із Польщею маємо відповісти на російський терор ще міцнішою і змістовнішою співпрацею, - Ігор Клименко

clock
17.02.2023 16:36

Сьогодні, 17 лютого, відбулася телефонна розмова міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка з очільником Міністерства внутрішніх справ та Адміністрації Республіки Польща Маріушем Камінським. Предметом розмови двох міністрів дружніх держав стали аспекти співробітництва в контексті зміцнення регіональної безпеки й протидії агресивним діям рф.

На початку розмови Ігор Клименко висловив колезі слова вдячності за тверду і послідовну позицію польського Уряду в підтримці нашої держави та підкреслив особисту роль у цьому процесі Маріуша Камінського. Зокрема, ДНДЕКЦ МВС України отримало значну допомогу від Криміналістичної лабораторії Польщі. Йдеться про витратні матеріали, обладнання для проведення ДНК-досліджень. 

Також міністр внутрішніх справ України розповів про поточний процес формування й комплектації нових бойових добровольчих бригад під єдиним брендом «Гвардії наступу». Він зауважив, що в цій роботі МВС України сподівається на допомогу іноземних партнерів, зокрема польських, у забезпеченні цих частин озброєнням, амуніцією, засобами зв’язку та аеророзвідки.

«Сподіваємося, що з вашою допомогою, шановний Маріуше, нам вдасться вчасно завершити завдання з оснащення новосформованих підрозділів, які братимуть участь у визволенні тимчасово окупованих ворогом територій України. І це стане ще одним потужним внеском дружньої Польщі у нашу перемогу. Адже ніхто краще за наших сусідів-поляків так глибоко не усвідомлює суті імперських планів російського агресора. Мусимо разом із Польщею відповісти на російський терор ще міцнішою, змістовнішою співпрацею і нашим солідарним захистом», - зазначив Ігор Клименко.

Своєю чергою Маріуш Камінський висловив співчуття через трагічну загибель команди Дениса Монастирського 18 січня і запевнив, що польські партнери продовжать тісне практичне партнерство з українськими колегами задля подальшого зміцнення регіональної безпеки.

«Ця війна, зрештою, відкрила нам очі на негайну потребу зміцнити європейський суверенітет, збудувати і укріпити стратегічно Євросоюз за участі невід’ємної складової європейської спільноти – Української держави», - зауважив глава польського МВС.

За підсумками телефонної розмови міністри внутрішніх справ двох держав домовилися організувати найближчим часом двосторонню зустріч з метою предметного обговорення конкретних напрямків довготривалої взаємодії в контексті безпекових викликів та загроз, які наразі є актуальними в регіоні.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали