Контраст
Шрифт

П’ятьом колишнім міліціонерам оголошено про підозру у колабораційній діяльності - внутрішня безпека Нацполіції

clock
05.08.2022 13:05

За роботу на окупантів п’ятеро колишніх міліціонерів отримали посади у правоохоронному органі так званої «народної республіки «днр». Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Оперативники центрального апарату Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції спільно зі слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Києві,  під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури заочно оголосили про підозру п’ятьом колишнім міліціонерам. Вони не лише добровільно працюють на окупантів і підтримують державу-агресора,  а й публічно звинувачують українських військових у руйнуванні міст Донеччини та катуванні цивільного населення. Їм інкриміноване вчинення злочину, передбаченого ч. 7 ст.111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Зокрема у незаконно створеній «днр» 44-річний мешканець Донеччини, у минулому старший  оперуповноважений управління по боротьбі зі злочинами, пов’язані з торгівлею людьми, за «віддану службу ворогу» отримав посаду «заступника міністра  внутрішніх справ - начальника управління боротьби з організованою злочинністю».  

Форму із символікою окупаційної влади вдягнула і колишня оперуповноважена управління боротьби з організованою злочинністю Головного управління МВС у Донецькій області. У «днр» жінка добровільно пішла на співпрацю з ворогом та стала  виконувати обов’язки старшого оперуповноваженого «управлєнія борьби с організованой прєступностью». 

Зрадила присязі й колишня начальниця кримінальної міліції у справах неповнолітніх Центрально-міського районного відділу Горлівського міського управління  міліції Донеччини.  35-річна фігурантка обійняла посаду у відділі у справах неповнолітніх «УАС МВД ДНР». 

Також серед зрадників - ексначальник відділку кримінальної міліції у справах неповнолітніх Донецького міського управління міліції. Він отримав аналогічну посаду у «народній міліції» та закликає до повалення конституційного ладу в Україні.

Список зрадників поповнив і колишній начальник громадської безпеки УМВС Рівненщини. За виправдовування  дій російської федерації 57-річному полковнику міліції «дісталося» крісло  ректора  тамтешньої «академії внутрішніх справ імені Дзержинського».

За співпрацю з ворогом фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі. 

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність