Протидія ворожим дронам та викриття ухилянтів: як минула доба у прикордонників (ВІДЕО)

clock
17.02.2024 16:00

9 ворожих FPV-дронів знешкодили прикордонники на Запорізькому напрямку. Завдаки антидроновим рушницям прикордонники вщент розбили безпілотну авіацію противника. Нею ворог намагався уразити позиції захисників. Оператори технологічної гвинтівки майстерно заглушили сигнал ворожих FPV-дронів та змінили їхній курс.

А на Чернігівщині прикордонники 105 прикордонного загону імені князя Володимира Великого за допомогою стрілецької зброї успішно приземлили ворожий FPV-дрон. Саперам вдалося знешкодити вибухову частину. Тепер, після перепрограмування, дрон-камікадзе повернеться до своїх "власників" із вибуховим сюрпризом від прикордонників.

Тим часом на кордоні із Угорщиною прикордонники у мікроавтобусі "Renault", що прямував в Україну, виявили чотири одиниці холодної зброї. За кермом автомобіля перебував 60-річний закарпатець.

Правоохоронці виявили за сидінням водія згорток з предметами, виготовленими з металу. При огляді вмісту пакунка прикордонники виявили чотири одиниці холодної зброї, довжина леза яких складала від 46 до 52 см.

Про знахідку проінформували відповідні правоохоронні органи. Зброю та мікроавтобус, у якому її перевозили, вилучено.

У діях водія вбачають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст.201 ККУ "Контрабанда культурних цінностей та зброї".

Окрім того співробітники Чернівецького прикордонного загону отримали інформацію про те, що група чоловіків має намір незаконно перетнути державний кордон на ділянці відділу Кельменці. Порушники повинні були вночі сісти в мікроавтобус, доїхати до кордону, а далі пішки незаконно перетнути кордон.

Допомогти їм втілити такий задум погодився місцевий мешканець. За доставку впритул до Молдови провідник визначив ціну - від 6 до 10 тисяч доларів з кожного пасажира.

У визначений час порушники вирушили в бік кордону, однак прикордонники повністю контролювали їхні дії і зупинили авто за 300 метрів від державного рубежу. Порушники не реагували на вимоги правоохоронців, тому зупиняти авто довелося з попереджувальними пострілами.

В результаті прикордонники затримали водія та 10 чоловіків, мешканців Чернівецької, Тернопільської та Київської областей.

За злісну непокору законному розпорядженню правоохоронців водія притягнули до адмінвідповідальності, передбаченої ст. 185-10 КУпАП. Крім того, до Національної поліції направлено повідомлення за статтею 332 Кримінального кодексу України.

Загалом за добу 16 лютого західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 63 тисячі осіб та 16 тисяч транспортних засобів.

З України вибули 34 тисячі осіб. 21 тисяча з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

До України прослідували 29 тисяч осіб, 25 тисяч з них – громадяни України.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали