Продовжено строк подання документів для участі в доборі кандидатів для висунення від України на обрання членок комітету ООН проти катувань

clock
24.03.2024 19:00

У жовтні 2025 року у ході 20-ої зустрічі держав-учасниць Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність видів поводження і покарання (Конвенція) відбудуться вибори 5 членів Комітету ООН проти катувань на заміну тих членів, термін повноважень яких завершується 31.12.2025.

Комітет ООН проти катувань засновано відповідно до статті 17 Конвенції. Мандат Комітету ООН проти катувань: моніторинг виконання Конвенції її державами-сторонами.

Вимоги до кандидатів у експерти Комітету ООН проти катувань: Комітет складається з десяти експертів, що відзначаються високими моральними якостями й визнаною компетентністю в галузі прав людини та виступають у своїй особистій якості. Експерти обираються державами-сторонами, при цьому увага приділяється справедливому географічному розподілу й доцільності участі кількох осіб, що мають юридичний досвід.

Процедура відбору: Членів Комітету обирають таємним голосуванням із числа внесених до списку осіб, висунутих державами-сторонами. Кожна держава-сторона може висунути одну кандидатуру з числа своїх громадян. Вибори членів Комітету проводяться на нарадах держав-сторін, що скликаються Генеральним секретарем ООН один раз на два роки. Обраними до Комітету членами вважаються кандидати, які здобули найбільше число голосів і абсолютне число голосів представників держав-сторін Конвенції, що присутні й беруть участь у голосуванні.

Зацікавлені особи, які бажають взяти участь у доборі кандидатів для висунення на обрання до складу Комітету ООН проти катувань, мають до 26 квітня 2024 р. надіслати до Міністерства юстиції України:

● заповнену аплікаційну форму встановленого зразка (зразок для завантаження додається) (у т.ч. в форматі WORD) та її переклад українською мовою. У формі має бути зазначена докладна інформація про кваліфікацію кандидатів;

● згоду на обробку персональних даних згідно з Законом України «Про захист персональних даних».

Разом із заповненою аплікаційною формою кандидати також можуть подати англійською та українською мовами (у форматах WORD та/чи PDF):

● мотиваційний лист;

● додаткову інформацію та документи стосовно знання мов ООН, освіти, досвіду роботи, професійного рівня, репутації, наукових досліджень у сфері компетенції Комітету ООН проти катувань;

● копію паспорту громадянина України для підтвердження громадянства.

Документи мають бути надіслані в паперовому вигляді на поштову адресу вул. Архітектора Городецького, 13, м. Київ, 01001, та обов’язково продубльовані в електронній формі на електронні адреси: [email protected], [email protected].

У разі ненадання вказаних документів, заявка особи не розглядатиметься.

Після проміжного розгляду аплікаційних форм кандидатів для визначення відповідності заявленим критеріям, кандидати будуть запрошені на співбесіду.

Мін’юст повідомить кандидатів про дату, час і місце проведення співбесіди.

 

Схожі матеріали