Припинили наркотрафік до столичного СІЗО: злочинцям загрожує до 15 років позбалення волі

clock
05.06.2023 14:15

Щомісяця учасники угруповання витрачали на покупку товару понад 500 тисяч гривень. Частина «прибутку» від реалізованих наркотиків надходила на поповнення так званого «общака», решта – на придбання нових партій наркотиків. Організатору та п’ятьом його спільникам, серед яких - так звана «смотряща», загрожує до 15-ти років ув’язнення.

За даними слідства, організатором цієї групи виявився 43-річний так званий «смотрящий» за наркотрафіком в одному з корпусів ізолятора. Як спільників він залучив осіб із волі та утриманців СІЗО, які мали чітко визначені ролі. Також до розповсюдження наркотиків була залучена 46-річна жінка «смотряща». Вона контролювала наркотрафік у жіночому корпусі, отримувала товар від організатора групи і передавала кошти від його збуту. Наркотики потрапляли до СІЗО шляхом передач, які формували учасники «з волі», ретельно ховаючи «товар» серед інших речей.

У листопаді 2022 року оперативники Департаменту стратегічних розслідувань, слідчі Головного слідчого управління Нацполіції спільно з Офісом Генерального прокурора та співробітниками спецустанови заблокували канал постачання та збуту наркотиків на території столичного СІЗО.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт стосовно шести осіб було скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва. Залежно від ролей у злочинній діяльності фігурантам   інкримінують:

  • ч. 2 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу);
  • ч. 2 ст. 306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів);
  • ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів);
  • ч. 4 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

Обвинуваченим загрожує до 15-ти років ув’язнення.

Національна поліція України

Схожі матеріали