Прем’єр-міністерка Фінляндії Санна Марін відвідала поранених українських військовослужбовців МВС

clock
10.03.2023 15:35

Прем’єр-міністерка Фінляндії Санна Марін зустрілася із заступницею міністра внутрішніх справ України Катериною Павліченко та Державною секретаркою МВС Інною Ящук. Разом вони відвідали поранених українських захисників у медичному закладі МВС.

Катерина Павліченко зазначила, що наразі одним із пріоритетних напрямків роботи МВС - це лікування та реабілітація українських захисників.

«На превеликий жаль кількість бійців, які потребують лікування та реабілітації - збільшується, тому розуміємо, що ми маємо збільшувати наші інституційні спроможності. Відтак наразі долучаємо наших партнерів, у тому числі і міжнародних. Дякуємо, за те, що у нас є така підтримка і допомога», - зауважила заступниця міністра внутрішніх справ України.

Прем’єр-міністерці Фінляндії показали умови лікування та реабілітації військовослужбовців у травматологічному та неврологічному відділеннях.

«У хворих загалом основні травми - це мінно-вибухові травми, політравма, осколкові ураження, ураження кісток. Тобто в одного хворого можуть бути задіяні, як права, ліва або обидві нижні кінцівки чи верхні. Дуже часто черепно-мозкова травма. Таких пацієнтів лікують і фахівці неврологи, і нейрохірурги. А потім вже ними займаються реабілітологи», - зазначив Анатолій Смик, директор Департаменту охорони здоров'я та реабілітації МВС України.

Із серпня 2022 року на базі головного госпіталя МВС працюють «Лікарі без кордонів», які мають досвід роботи у «гарячих точках» з пораненими військовими. Санна Марін також мала можливість ознайомитися з їхньою роботою. Крім того, фінська високопосадовиця відвідала бійців, які повернулися з російського полону.

«На жаль, звільнені з полону захисники не в дуже гарному стані. Потрібен час для лікування та реабілітації, адже важливо відновити фізичний і моральний стан. У військовослужбовців є критичне зниження маси тіла, а також поранення, які не лікувалися у тих місцях, де вони були», - розказав начальник госпіталя Валентин Волоха.

Він також зазначив, що відвідування міжнародних партнерів додає моральних та фізичних сил для одужання українських захисників.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали