Правоохоронці повідомили про підозру одному з командирів спецзагону «Ахмат» за воєнні злочини на Київщині

clock
29.08.2022 13:45

У селі Микуличі Київської області підозрюваний разом з іншими воєнними рф проводив спеціальні рейди, спрямовані на залякування мирних мешканців. Встановлено, що вказані військові рф причетні до вбивств мирного населення області.

За матеріалами Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України, під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генерального прокурора, повідомлено про підозру командиру групи швидкого реагування спеціального загону швидкого реагування «ахмат» національної гвардії російської федерації по Чеченській республіці у порушенні законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, пов’язаних із умисним убивством.

З 24 лютого в ході широкомасштабного російського вторгнення та ракетного обстрілу з території російської федерації та республіки білорусь, пересуваючись на різній військовій техніці, обладнаній озброєнням, збройні сили та інші військові формування російської федерації окупували Бучанський район Київської області. Безпосередньо окупацію здійснював й спеціальний загін швидкого реагування «ахмат» управління федеральної служби військ національної гвардії рф по Чеченській республіці.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що протягом березня в с. Микуличі підозрюваний разом із підпорядкованими йому бійцями загону швидкого реагування, грубо порушуючи вимоги міжнародного гуманітарного права, проводили спеціальні рейди, спрямовані на залякування цивільного населення. Росіяни вбивали мирних мешканців Київської області та погрожували насильством. 

Командиру загону швидкого реагування повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне ув’язнення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області. 

Управління комунікації Національної поліції України

Схожі матеріали