Прапори, шеврони та браслети: малолітні обкрадали могили полеглих військовослужбовців у Києві

clock
05.10.2023 14:20

Столичні поліцейські викрили групу малолітніх. Порушники систематично навідувались до кладовища, де поховані військовослужбовці та заради розваги забирали з могил прапори, браслети та інші пам’ятні речі.

Із повідомленням про конфліктну ситуацію з неповнолітніми на Берковецькому кладовищі до поліцейських звернулася киянка.  Відвідуючи могилу свого чоловіка, який загинув на війні, вона бачила двох школярок. Ті обкрадали могили інших військовослужбовців.

Жінка зробила дітям зауваження, а вони у відповідь їй нагрубили. Поліцейські відреагували миттєво та виїхали на кладовище для встановлення усіх обставин.

На місці до правоохоронців із подібними скаргами звернулось багато громадян. Навідуючись до могил своїх близьких, люди часто спостерігають, як декілька малолітніх порушників, не соромлячись забирають з могил прапори, браслети, шеврони, нашивки та квіти. На зауваження дорослих підлітки реагують агресивно. Окрім того вживають поряд з місцями поховань алкогольні напої та палять.

Тож поліцейські встановили 8 малолітніх порушників - це хлопці та дівчата, 2010 та 2011 років народження. Усіх разом з батьками було доставлено до відділу поліції для проведення виховної роботи та складання адміністративних матеріалів.

На батьків складено адміністративні матеріали за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення - неналежне виховання дітей.

Викрадені речі, які охоронцям порядку вдалось розшукати, будуть повернуті родичам загиблих військових. 

Національна поліція України

Схожі матеріали