Повідомлено про підозру черкаському митрополитові УПЦ (МП) у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі

clock
23.02.2024 15:00

Підривну діяльність проти України та розпалювання міжрелігійної ворожнечі з боку керівника Черкаської єпархії УПЦ (МП) викрили слідчі Черкаського райуправління поліції спільно з працівниками СБУ у Черкаській області та за процесуального керівництва прокуратури. Це вже не перший задокументований епізод митрополита. 

Раніше клірику, який розпалював міжрелігійну ворожнечу та заперечував збройну агресію рф, вже повідомляли про підозру. Матеріали цих справ працівниками СБУ скеровані до суду.

Попри це митрополит продовжив на власному інтернет-ресурсі “роздувати” міжрелігійну ворожнечу, поширювати серед власних парафіян фейки кремлівської пропаганди щодо подій минулого року у Києво-Печерській лаврі. Також у своїх проповідях митрополит намагався дискредитувати священнослужителів інших конфесій та записував деструктивні відеозвернення на офіційній сторінці Черкаської єпархії УПЦ (МП) у Facebook.

Ініційовані правоохоронцями семантико-лінгвістична і судово-психологічна експертизи підтвердили протиправний характер дій черкаського клірика.

На підставі зібраних доказів цього разу вже слідчі Черкаського районного управління поліції повідомили 50-річному фігуранту про ще одну підозру за ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань вчинене службовою особою повторно).

Наразі слідчі та прокурори звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваному більш суворого запобіжного заходу. Досудове розслідування триває. Митрополиту загрожує до 8 років позбавлення волі.

Національна поліція України

Схожі матеріали