Контраст
Шрифт

Повідомлено підозру столичним посадовцям щодо привласнення пів мільйона бюджетних гривень

clock
28.02.2023 13:14

Серед підозрюваних – начальник управління Голосіївської РДА, керівник підрядної організації та інженер з технічного нагляду. Перевіряється їхня причетність до можливих фактів розкрадання коштів під час оснащення укриття у 15 навчальних закладах.

Як установили оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві та слідчі Голосіївського управління поліції, між райдержадміністрацією та комерційною структурою свого часу укладено низку договорів на проведення ремонту й оснащення укриття в навчальних закладах району. Для привласнення коштів, у акти виконаних робіт свідомо вносили завищені дані щодо обсягів робіт та їх вартості. 

Попри невідповідність написаного фактичним даним, усі учасники прийняли роботи та затвердили своїми підписами відповідні документи. 

У результаті таких дій на реконструкції та оснащенні укриття у двох школах в Києві фігуранти привласнили понад 500 тис. гривень бюджетних коштів.
 
На підставі отриманих доказів керівникові управління Голосіївської РДА, директорові підрядної організації та інженеру з технічного нагляду поліцейські повідомили про підозру відповідно до ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) ККУ.

У межах кримінального провадження перевіряють можливі факти розкрадання підозрюваними коштів під час проведення робіт ще у 15 закладах освіти. Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Голосіївської окружної прокуратури м. Києва.

Департамент стратегічних розслідувань НПУ

Схожі матеріали
Діяльність