Посол США Бріджит Брінк передала для потреб ДСНС сучасне рятувальне спорядження

clock
22.07.2022 17:02

Сьогодні Посол США в Україні Бріджит Брінк передала для потреб ДСНС захисний одяг та рятувальний інструмент «Weber» загальною вартістю близько 22 мільйонів гривень. Дана допомога надійшла в рамках співпраці української Служби порятунку з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та проєктом «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» (ГОВЕРЛА).

Передаючи допомогу, пані Посол наголосила: «Я пишаюсь, що сьогодні, разом із першим заступником Міністра внутрішніх справ України Євгенієм Єніним та Головою ДСНС Сергієм Круком особисто можу подякувати людям, які ліквідовують наслідки російської агресії в Україні. Я мала змогу на власні очі пересвідчитися, які страшні засоби застосовує росія у своїй спустошливій, неспровокованій війні проти України. І тому моя глибока повага сьогодні - до всього персоналу Служби порятунку. Я також дякую директору Місії USAID в Україні Джиму Хоупу та керівнику проекту USAID ГОВЕРЛА Габріелю Абрахаму, присутнім тут разом зі мною за допомогу, яку сьогодні ми можемо передати українським рятувальникам. Сполучені Штати Америки будуть залишатися з Україною стільки часу, скільки буде потрібно для вашої повної перемоги».

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін у відповідь подякував - в особі пані Посла – всьому американському народові за безпрецедентну допомогу та зазначив, що Державна служба України з надзвичайних ситуацій має один із найвищих рівнів довіри в українському суспільстві, і цілком заслужено. Адже спектр її роботи надзвичайно широкий – від розмінування територій до евакуації цивільного населення, розбирання завалів знищених внаслідок ворожих обстрілів будівель та гасіння масштабних пожеж, спричинених ворожою агресію, на найрізноманітніших об’єктах інфраструктури, приміром, нафтобазах, хімічних підприємствах тощо.

Голова ДСНС Сергій Крук, своєю чергою, ознайомив високих гостей із найсучаснішими зразками піротехнічної та рятувальної техніки, виготовленої в Україні вже в період широкомасштабної агресії росії, зазначивши, що ДСНС потребує все більше і більше подібної техніки, адже масштаби допомоги, яку надає Служба в найрізноманітніших сферах подолання наслідків російської агресії, зростають.

«Тому я від себе особисто та від усієї Державної служби України з надзвичайних ситуацій щиро дякую у вашій особі президенту Байдену, Конгресу Сполучених Штатів, усьому американському народові за світове лідерство в підтримці нашої держави, за вашу чітку позицію. Ми вдячні за підтримку ДСНС. Можу запевнити - рядові пожежні чудово усвідомлюють рівень вашої допомоги, усвідомлюють, що без підтримки наших партнерів Службі порятунку було б у стократ важче ліквідовувати наслідки ворожої агресії та з часом, після нашої перемоги, творити в Україні новий безпечний простір», - підкреслив Голова ДСНС.

На завершення зустрічі високі гості оглянули експозицію, що висвітлює російську агресію в Україні та пообіцяли продовжувати надалі тісне співробітництво із Службою порятунку.

 

Пресслужба ДСНС України

Схожі матеріали